Pages

Tuesday, February 5, 2013

Nak keluar dari Gua!



Bismillahirahmanirahim…

Saya sedang cuba untuk keluar dari gua untuk terjun ke dunia penulisan blog. Moga Allah mudahkan. Diam tak diam, hamper setahun saya tidak mengupdate blog. Biasalah bila zaman facebook dan twitter yang semakin mendapat tempat golongan muda. Saya pun salah seorang yang sentiasa mengupdate isu semasa melalui facebook dan twitter. 

Sekarang tahun 2013. Sudah sebulan tahun 2012 meninggalkan saya. Banyak kenangan 2012 yang tidak saya coretkan dalam blog ini. Mungkin malami ni Allah beri sedikit kekuatan untuk menulis sesuatu di dada blog ni. Mungkin sedikit sebanyak perkembangan diri. 

Jun 2012, bulan yang lalui dengan penuh sebak, emosi, nervous dan sebagainya. Kerana apa? Kerana bulan2 terakhir di bumi UKM. Banyak aktiviti yang saya dan sahabat2 lakukan bersama-sama dengan alasan selepas ini susah untuk berjumpa. Banyak perkara!

Saya rindukan sahabat-sahabat seperjuangan saya ini! Masih tak cukup korum..

Perbincangan masa depan.
Sambung belajar?
Kahwin?
Cari kerja?
Semua perkara camni kami fikir sama-sama. 

Alhamdulillah saya dan sahabat-sahabat dapat grade dengan jayanya!

Hari demi hari, bulan ganti bulan.. semua tu dah pun berlalu. Kini saya berada pada tarikh 5 Februari 2013. Ada perancangan yang kami buat dapat direalisasikan, ada yang masih pending dan ada yang sudah menjadi angan-angan sahaja. 

Benda yang paling saya ingat adalah penglibatan saya bersama sahabat-sahabat dalam menubuhkan sebuah syarikat consultant iaitu SMART LEGACY. Alhamdulillah SMART LEGACY sekarang semakin bergerak maju walau saya sudah tidak setia dengannya atas sebab keadaan dan situasi yang menghalang saya berkhidmat 100% dengan mereka.. Maafkan saya..~

Kini. Saya sebagai seorang guru ganti di Sekolah Menengah Kebangsaan Syed Abu Bakar. Mengajar dalam pelajaran Pendidikan Islam.  Allahuakbar, banyak hikmah yang Allah tunjukkan kepada saya tentang dunia dakwah. Ternyata anak-anak kawasan anda masih ramai yang tidak mahir dalam perkara asas fardu ain.. Orang kampong hang beb!!
Bersama sepupu Yana Samsudin (pelakon) di SMA Yayasan Khairiah

Insyallah ini adalah step yang pertama untuk tahun 2013 ini. Doakan saya untuk terus menulis..
Sekian..





2 comments:

  1. I miss u so much my dear...T_T
    #meleleh air mata bce entry ni dan nk tulis komen ni.. Really2 miss u~

    ReplyDelete